KFCM Hallaar brengt eigen gebrouwen bier op de markt om clubwerking ondanks Corona-impact betaalbaar te houden.

'Door de Corona maatregelen zag voetbalclub KFCM Hallaar de voorbije 15 maanden heel wat inkomsten verloren gaan', zegt Sven Lambrechts, jeugdvoorzitter.  'Begin 2021 werd beslist om zelf twee bieren te brouwen.

Vanaf 16/07, gelijktijdig met onze beroemde Mosselfeesten (nog steeds in take-away formule), zullen deze Molezonen bieren te verkrijgen zijn.

Elke sportclub of andere vereniging die leeft van vrijwilligers enerzijds en sponsors anderzijds heeft het de laatste maanden moeilijk gehad. Zo ook KFCM Hallaar.

Tot 2 maal toe werd zowel de quiz, jaarmarkt van Hallaar, de "Nacht van de Molezonen", als het zeer succesvolle jeugdtornooi geannuleerd. Ook de mosselfeesten werden vervangen door een take-away versie. Daardoor vielen heel wat inkomsten weg.

Echter, onderhoud aan velden en gebouwen moest wel blijven gebeuren. Omdat een warme club als KFCM Hallaar zeker het lidgeld niet wou optrekken, werd er gezocht naar alternatieven om geld in het laatje te krijgen.

Begin 2021 stelde Steven De Backer, lid van het jeugdbestuur en tevens hobby brouwer, voor om zelf een Molezonen bier te brouwen. Na het uitproberen van enkele recepten, werden 2 bieren weerhouden.

Een krachtige tripel met frisse afdronk en een zachter bier met rode tinten gebaseerd op een aardbeienconcentraat. Beide bieren werden gekoppeld aan de club KFCM Hallaar. Zo kreeg detripelde naam"MolezonenGroen–SterkHaldersbier".

Het bier met de lichte aardbeientoets werd "Molezonen Rood – Zacht Halders bier" gedoopt.

Op die manier is de link naar de club zeer duidelijk aanwezig. De clubkleuren zijn immers groen en rood. Anderzijds is KFCM Hallaar een sterke club met heel wat leden, die tegelijk een zachte en sociale uitstraling heeft. De club nam contact op met 't Hofbrouwerijke in Beerzel.

Een microbrouwerij waar iedereen die dat wenst, zijn eigen bier zelf kan gaan brouwen. In de tweede helft van mei werden gedurende 2 brouwdagen de Molezonen Groen en Molezonen Rood gebrouwen.

Beide bieren konden daarna gedurende enkele weken vergisten. Eind juni en begin juli werden de bieren dan gebotteld, waarna ze konden hergisten op de fles.

De etiketten werden dan professioneel gemaakt door het bevriend bedrijfje ODIL. Zo zijn de bieren precies op tijd klaar om mee verkocht te worden bij de mosselen. Nadien, bij de start van het voetbalseizoen, zal de club hun bieren ook schenken in de club-kantine.

Verder zullen ze ook geschonken worden in enkele plaatselijke cafés en zullen ze ook verkrijgbaar zijn bij lokale handelaren. Horecazaken en handelaren die KFCM Hallaar op die manier wensen te ondersteunen, kunnen nog contact opnemen met de clubleiding.

Bestellingen van de biertjes en de mosselen kan je doen via https://www.kfcmhallaar.be/mosselen/ KFCM Hallaar wenst alvast te toasten op ieders gezondheid. Schol! Info Sven Lambrechts, jeugdvoorzitter 0479/685174.  Foto rr/N.